Aktuális

Vérző kislány állt a járőrautó mellett, de a rendőrök ki sem szálltak

Újabb rendőrbotrány Romániában.

Romániában még véget sem ért a caracali botrány, amikor egy emberrabló 15 éves áldozata a rendőrség bénázása miatt meghalt, máris egy újabb rendőrbotrány borzolja a kedélyeket.

Felkerült egy videó a netre, amelyben egy csurom vér lány látható Galac (Galați) városában, ahogy egy rendőrautó mellett áll. A kocsiban ülő két rendőr azonban nem hajlandó kiszállni, hogy segítsen rajta – írja a Főtér.ro.

A 14 éves lányt – aki egy helyi gyermekotthon lakója – két biztonsági őr és néhány járókelő veszi körül. Megpróbálnak segíteni neki, és kideríteni, mi történt, közben pedig a rendőröket noszogatják. A megrázó videó készítője szerint végül a lányt kórházba szállították.

Egyelőre nem tudni, mi történt a lánnyal. Egyes sajtóinformációk szerint megerőszakolták, de a galaci szociális és gyermekvédelmi igazgatóság szóvivője szerint a lány tagadja az erőszakot. Az intézmény igazgatóhelyettese szerint a lány eltávozáson volt, 15 éves barátjával pedig közös beleegyezésen alapult a nemi aktus.

A két rendőr ellen fegyelmi eljárás indult. Mihai Fifor védelmi miniszter hétfőn közölte: vizsgálatot rendelt el az ügyben, a két rendőr magatartását pedig elfogadhatatlannak nevezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top