Aktuális

Megverték az iskolában, öngyilkos akart lenni az autista kisfiú

Jake 11 éves volt, mikor két évvel idősebb iskolatársai egy vascsővel csúnyán megverték. Nem sokkal később öngyilkossággal próbálkozott.
iskolai zaklatás verés autizmus

„Egy vascsővel ütötték meg tizenkétszer – emlékszik vissza életük legnehezebb időszakára Jake Warfield édesanyja. Diane a Daily Mail című brit bulvárlapnak őszintén mesélt a velük történtekről, mindezt azért, mert szeretné elérni, hogy másokkal már ne fordulhasson elő hasonló. – Egy életre tönkretették a fiamat a zaklatói: az eset után folyamatosan rémálmok gyötörték, újra és újra átélte a verést” – mondta az anya.

Diane a lapnak elmondta, autisztikus spektrumzavarban szenvedő kisfiát 11 éves korában két egymást követő napon is megverték az iskolában. „Mikor megtudtam, mi történt, úgy döntöttem, míg a tetteseket el nem kapják és meg nem büntetik, nem engedem iskolába Jake-et” – mondja a nő, majd hozzáteszi, álmában se gondolta volna, hogy fia problémáit a biztonságos környezet se oldja meg.

Jake-et annyira megviselték a vele történtek, hogy néhány héttel a verés után öngyilkosságot kísérelt meg. Az anya azóta is rendszeresen jár terápiára a fiával, ennek ellenére úgy érzi, Jake valószínűleg sosem szabadul meg teljesen az átélt borzalmaktól. „Azóta két év telt el, Jake-nek azonban még mindig gondot jelent társaságba menni, vagy olyan helyre, ahol sok ember van” – magyarázza Diane, aki néhány hasonló helyzetben lévő szülővel járja a brit iskolákat, hogy a gyerekeik történetén keresztül próbálja érzékenyíteni a fiatalokat és felhívni a figyelmet az iskolai zaklatás ijesztő következményeire.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top