Aktuális

Apja légpuskájával lőtte magát állon egy gyerek

Az apa engedély nélkül tartotta a lőfegyvert. Vádat emeltek ellene.

Vádat emeltek egy zalaegerszegi férfi ellen, miután 14 éves gyermeke – könnyebb sérülést szenvedve – véletlenül állon lőtte magát a férfi engedély nélkül tartott légpuskájával – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Pirger Csaba arról számolt be, hogy a 49 éves férfi a családi házában engedély nélkül tartott egy 5,5 milliméter kaliberű, kínai gyártmányú, csőtorkolati energiaértéke miatt lőfegyvernek minősülő légpuskát.

légpuska

A kép illusztráció! (iStock)

Idén márciusban a ház udvarán célba lőtt a 14 éves gyermekével, majd úgy ment be a házba, hogy a fegyvert és a hozzá tartozó lövedékeket az udvaron hagyta. Az egyedül maradt kiskorú gyerek meg akarta tölteni a légpuskát, ami a gyakorlatlansága miatt a kezéből kiesett, a földre érkezve pedig elsült. A légpuska lövedéke a gyerek állának lágy részét találta el, emiatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a gyerek apja ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top