Aktuális

Gothár Péter egy ideig nem tanít az egyetemen

Egy pszichológus egyesével meghallgatja a rendező jelenlegi diákjait.

Mi is megírtuk, hogy zaklatás – hivatalos megfogalmazásban „az erkölcsi határok átlépése” – miatt a Katona József Színház megvált Gothár Péter rendezőtől.

Az ügy kirobbanása után Gothár elnézést kért, a színház pedig közölte, elmaradnak a Gothár rendezte Hóhérok előadásai.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese most levélben tájékoztatta Fekete Péter államtitkárt Gothár Péter etikai vizsgálatának ügyében.

Upor László leveléből kiderül, hogy az egyetem egyáltalán nem tudott a Katonában zajló eljárásról, a színháztól pontosabb információt pedig írásos kérdésre sem kaptak – idézi a levelet a hvg.hu.

Az egyetem azután hívta össze az etikai bizottságot, hogy Gothár etikai vizsgálatot kezdeményezett saját maga ellen. A bizottság intézkedési tervének megfelelően az egyetem pszichológusa a napokban egyesével meghallgatja a rendező jelenlegi diákjait, és anonim írásos összefoglalót készít. Gothár előző osztályától is azt kérik, vegyenek részt egy hasonló beszélgetésben.

Emellett külső megfigyelőt is kértek a vizsgálathoz az egyetem fenntartó minisztériumától, illetve a Magyar Művészeti Akadémiától. Gothár Péter a vizsgálat lezárultáig szünetelteti az oktatási tevékenységét a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

(Kiemelt kép: MTI / Fotó: Kollányi Péter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top