Aktuális

Különös kegyetlenséggel gyilkoltak meg egy magyar édesanyát Nigériában

Villanyszerelőnek adták ki magukat a gyilkosok, ezért engedte be őket a magyar házaspár otthonukba.

Rablótámadásban meghalt egy magyar származású nő vasárnap éjszaka a nigériai Lagoszban, számolt be róla a 24.hu. Azóta a gyilkosok is megszólaltak, miért ölték meg különös kegyetlenséggel a háromgyerekes édesanyát.

rendőrség bűncselekmény

Fotó: iStock

A PM News tudósítása szerint két bűnöző támadt a MAERSK szállítmányozási és logisztikai cég kameruni származású helyi igazgatójára és feleségére annak otthonában. A férfi azért engedte be a lakásába az elkövetőket, mert egyikük villanyszerelő volt, akit ismert. Csakhogy a bűnözők két külön helyiségbe zárták be a férfit és a nőt.

A dunaújvárosi K. Bernadettet kényszerítették, hogy adja át a pénzüket és bankkártyáikat, majd savat itattak a nővel, akit ezután megfojtottak. Sajtóértesülések szerint az asszonyt és a férfit is megkéselték.

A kegyetlen gyilkosok ezt követően közölték a férfival, hogy a felesége meghalt, majd vele is savat itattak. Csakhogy előtte a férj már segítséget tudott kérni valakitől, aki riasztotta a hatóságokat. Gildas Tohouót életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A helyszínen elfogadott elkövetők egyike azt mondta: „Azért mentem oda, hogy pénzt szerezzek tőle. Már korábban is kértem tőle, de visszautasított. Elmentem tehát hozzájuk, miután besötétedett. Csak el akartam venni a pénzt, majd távozni. De le kellett szúrnunk őket, mert felismertek engem. Azt hittem, mindketten meghaltak.”

K. Bernadettről a helyi lapok azt írták, hogy boldog házasságban élt és három gyermek édesanyja volt. Férje állapota jelenleg kritikus, de stabil. Mindhárom gyermeke biztonságban van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top