Aktuális

Apja szerint továbbra sem tudni, pontosan mi okozta a Péterfy kórházban meghalt fiatalember balesetét

A 22 éves férfi régóta küzdött pszichés problémákkal, apja szerint azért került be újra a klinikára, mert a gyámhatóság elvette a testvéreit.

Ahogy arról az nlc is beszámolt, december 22-én halálos balesetet szenvedett egy 22 éves férfi a Péterfy kórház pszichiátriai osztályán. A beteg elesett a mosdóban, és olyan erősen beütötte a fejét, hogy már nem lehetett megmenteni az életét.

Mentők érkeznek egy sérülttel a Péterfy kórház baleseti központjába (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Családja szerint a fiatal férfi jó erőben volt: rendszeresen sportolt, szeptember végén még félmaratont futott. Apja az ATV Híradónak nyilatkozva elmondta: fia egy hónappal a baleset előtt feküdt be a pszichiátriára, miután a gyámhatóság elvette a testvéreit, akik szerintük veszélyeztetett környezetben éltek otthon.

Az apa azt mondja, fia ezután teljesen összezuhant. Korábban is küzdött pszichés gondokkal, volt kórházban is, de hazaengedése után nem volt hajlandó szedni a gyógyszereit és kontrollra sem járt – ők pedig nem tehettek ez ellen semmit, hiszen nagykorú volt.

Mint mondta, a klinikai kezelés hatásos volt, fia december végén már olyan jó állapotban volt, hogy hamarosan haza is hozhatták volna. A férfi hozzátette: ugyan külön feljelentést nem tesznek, de mindenképpen szeretnék tisztázni, pontosan mi okozta a halálát, hogy mással ne fordulhasson elő ilyesmi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top