Aktuális

A koronavírus miatt nem kap kezelést a 26 éves, leukémiás lány

Édesanyja sírva könyörgött a rendőröknek, hogy engedjék át a lányát, hogy kezelést kaphasson Vuhanon kívül.

Az 50 éves kínai édesanya szombat délután döntött úgy, hogy útnak indul 26 éves, leukémiás lányával, mivel a koronavírus-járvány miatt a túlterhelt vuhani kórházban nem tudtak számára kemoterápiás kezelést biztosítani. A Reuters azt írja, az idősebb nő könnyek között kérte a rendőröket, hogy engedjék át a pokrócba burkolózott lányát.

Az út, ami máskor néhány perces autóút a Jangcén átszelő hídon, az most, hogy a hatóságok jóformán karantén alá vonták Hubejt, kész tortúra: a rendőrségi ellenőrzésen sokan hiába próbálnak keresztüljutni. Az édesanya és leukémiás lánya is órákat várakozott a lezárásnál, mire nagy sokára mentőt hívtak nekik. Mindezt ráadásul csak azután, hogy az édesanya végső kétségbeesésében nyilatkozott a sajtónak.

A koronavírus világszerte több mint 14 ezer embert fertőzött meg, többségüket Kínában, ahol a 300-at is átlépte már a halálos áldozatok száma. Ahogy arról itt írtunk, szombaton a Fülöp-szigeteken is meghalt egy – egyébként szintén kínai – beteg. Ő volt a koronavírus első Kínán kívüli áldozata.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top