Aktuális

Már Kínán kívül is van áldozata a koronavírusnak

A 44 éves férfi élettársával január 21-én érkezett Hongkongból a Fülöp-szigetekre.

Minden bizonnyal az új, tüdőgyulladást okozó koronavírus miatt halt meg a Fülöp-szigeteken egy 44 éves, kínai állampolgárságú férfi – írja az MTI, majd tudósításában emlékeztet, ez az első olyan eset, hogy a december óta tartó koronavírus-járvány Kína területén kívül is halálos áldozatot szedett.

A halálesetről Francisco Duque, a Fülöp-szigetek egészségügyi minisztere számolt be vasárnap. Elmondta, a tárcavezető 44 éves férfi és a szintén beteg 38 éves élettársa január 21-én érkezett Hongkongból a Fülöp-szigetekre. A férfi a járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartomány székhelyének, Vuhannak a lakosa, ahogy a párja is.

Miközben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetté nyilvánította a Kínából indult koronavírus-járványt, a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság közzétette a legfrissebb adatokat a járványt illetően: az összesítés szerint országosan eddig 304 ember halt meg, és 14 380-an fertőződtek meg az új vírus miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top