Aktuális

Rosszul érezte magát a Kínából hazatérő nő, megtagadták tőle a koronavírustesztet

Magyari Éva hiába akarta megcsináltatni a tesztet hazaérkezése után, arra a mai napig nem került sor.

Magyari Éva férjével az elmúlt időszakban Kínában dolgozott, az év elején pedig Malajziában pihentek, ahova a holdújév miatt tömegesen utaztak a kínai turisták is – írja cikkében a 24.hu. Miután hallották a híreket a koronavírus-járványról, a házaspár úgy döntött, Malajziából visszautaznak Kínába: abban bíztak, hogy a kisváros, ahol élnek, a vírustól elzárt terület.

Mire megérkeztek, a települést kordonnal vették körbe a hatóságok: a lakóparkban maszkos őrök fogadták őket, megmérték a testhőmérsékletüket, és elkérték a papírjaikat. Amikor biztonsági okokból a fűtést is kikapcsolták otthonukban, a házaspár úgy döntött, hazautaznak Magyarországra. Az utolsó budapesti járattal érkeztek Ferihegyre; Sanghajon keresztül.

Éva a Facebook-oldalán közzétett posztban beszámolt arról, hogy már Kínában rosszul érezte magát: fájt a torka, és köhögött. A hazaérkezésük után szerette volna kivizsgáltatni magát, ezért felhívta a Szent László Kórház információs vonalát – biztonsági okokból szerette volna megcsináltatni a koronavírus-tesztet. Csakhogy a kórházban a háziorvosához irányították, mondván, ha nincs tünet, nem tudják kimutatni a vírust sem.

Éva elment a háziorvosához, aki azonnal beutalta a járványüggyel foglalkozó kórházba, ám ott a kérésére sem vették le a garatkenetet, hogy a fertőzöttséget teszteljék. A nő kérdésére az orvos annyit mondott, hogy ebben ő nem dönthet, a Belügyminisztérium utasítására ugyanis csak a Vuhanból érkezőktől vehetik le a mintát.

Mint kiderült, Évának arra sem volt lehetősége, hogy kifizesse a vizsgálatot. Jobb híján önkéntes karanténba vonult, azóta pedig szerencsére már jobban érzi magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top