Aktuális

Maradjon otthon a gyerek, ha Olaszországban járt!

Ezt kérik a fővárosi iskolák. Kérdőívvel próbálják felmérni, ki lehet vírushordozó.

Bár egyelőre nincs magyarországi koronavírussal fertőzött beteg, egyre több óvintézkedést vezetnek be. Az oktatási intézmények is megpróbálják kiszűrni, lehet-e vírushordozó gyerek a diákok között – írja az Ittlakunk.hu.

A járványveszély miatt ilyen levelekre számíthatnak a szülők az iskoláktól:

„Kérjük Önöket, hogy ha az elmúlt napokban érkezett haza gyermekük vagy bármely családtagjuk Olaszországból, a mellékelt űrlapot töltsék ki, és a lappangási időszakban (két hét) ne küldjék iskolánkba gyermeküket. Amennyiben az űrlapot kitöltve elküldik, ezt a hiányzást igazoltnak fogjuk tekinteni. Azt is kérjük, hogy ha ilyen eset előfordul, lehetőleg telefonon is jelezzék az iskolának.”

Olaszországból hazatért utasok testhőmérsékletét mérik a milánói járat érkezése után a debreceni repülőtéren 2020. február 25-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Olaszországból hazatért utasok testhőmérsékletét mérik a milánói járat érkezése után a debreceni repülőtéren 2020. február 25-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A kérdőívben az alábbi kérdések szerepelnek:

  • pontosan mely területeken tartózkodott a megelőző 2 hétben Olaszországban;
  • kapcsolatba került-e valószínűsített vagy megerősített koronavírusos személlyel;
  • járt-e az elmúlt 14 napban olyan kórházban Olaszországban, ahol COVID-19-fertőzéssel kezeltek betegeket;
  • járt-e Olaszországban élő állatot és halat árusító piacon az elmúlt 14 napban.

Kínán kívül most Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet, több mint 400 embernél mutatták ki a koronavírust, és 12-en vesztették életüket.

További hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top