Aktuális

Koronavírus-pánik a boltokban: megszólalt a kereskedelmi szövetség

A főtitkár szerint a koronavírus-helyzet nem okozhat gondot a boltok működésében, de a pánikkeltés igen.

Miután Olaszországban egyre csak terjed a koronavírus, elkezdtek bespájzolni a magyarok arra az esetre, ha nálunk is megjelenne a fertőzés. Volt olyan hipermarket, ahonnan szinte eltűntek a tartós élelmiszerek, és egész polcok lettek üresek, de a kézfertőtlenítő is hiánycikk számos drogériában.

„Nincs semmilyen ok az otthoni készletek felhalmozására, indokolatlan, hogy a magyarok megváltoztassák fogyasztási szokásaikat a koronavírussal kapcsolatos híresztelések miatt” – jelentette ki az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Magyar Nemzetnek.

Kifosztott polcok az egyik hipermarketben (Fotó: olvasónk)

Kifosztott polcok az egyik hipermarketben (Fotó: olvasónk)

Vámos György azt mondta, a magyar élelmiszer-kereskedelem 80 százaléka hazai forrásból szerzi be az árut, ráadásul hónapok óta alkalmazkodnak az eleve bőséges lakossági fogyasztáshoz. Ez azt jelenti, hogy képesek kielégíteni a vásárlói igényeket olyan forgalmas időszakokban is, mint a karácsony vagy a húsvét.

A főtitkár szerint szükségtelen az élelmiszerek felhalmozása, a soron kívüli nagy bevásárlások beiktatása. Hozzátette, hogy a koronavírus-helyzet nem okozhat gondot a boltok működésében, de a pánikkeltés igen.

További koronavírussal kapcsolatos hírek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top