Aktuális

Bezárnak a hazai fürdők és uszodák a koronavírus miatt?

Az egri Bitskey Aladár Uszoda egy időre már bezárt a koronavírus miatt, most viszont újabb magyar uszoda került be koronavírus veszély miatt a hírekbe. Valóban veszélyes vírusterjesztő közeg az uszodák és a fürdők vize?

Ahogy mi is megírtuk korábban, az egri uszodát a város polgármestere szerda reggel bezáratta. A sportlétesítmény egészen addig zárva is marad, míg egyértelműen be nem bizonyosodik, hogy nincs koronavírussal fertőzött beteg a városban.

Azóta a debreceni uszoda vezetősége közleményt adott ki, amelyben arra kérik vendégeiket, ha jártak azokon a területeken, ahol már vannak koronavírusos betegek, akkor ne látogassák az uszodát.

A debreceni uszoda azt kéri, aki koronavírusos területen járt, inkább ne menjen úszni mostanában - Fotó: MTI

A debreceni uszoda azt kéri, aki koronavírusos területen járt, inkább ne menjen úszni mostanában – Fotó: MTI

Egész pontosan ezt írták, idézzük a Debreceni Sportcentrum Kft. közleményéből:

„Az utóbbi napok híradásait figyelemmel kísérve, az egészségügyi elővigyázatosság alapkövetelményeit szem előtt tartva ezúton kérjük azon kedves vendégeinket, akik az elmúlt két hétben Észak-Olaszországban vagy a koronavírus-fertőzés gyanújával érintett területek valamelyikén jártak, az elkövetkező időszakban ne vegyék igénybe a Debreceni Sportuszoda szolgáltatásait.”

A Fürdőszövetség elnöke szerint azonban eddig nem csökkent a vendégek száma a magyar fürdőkben és uszodákban.

„Az uszodai vizek önmagukban nem alkalmasak a fertőzés továbbadására, mert semmiféle vírus nem tud életben maradni ezekben a kezelt, fertőtlenített vizekben. A fertőzésveszély az uszodákban és a fürdőkben semmivel sem magasabb, mint bármilyen közösségi térben” – mondta el az RTL Klub Híradójának Boros László Attila, a hazai Fürdőszövetség elnöke.

Még több naprakész információ azzal kapcsolatban, hogy a koronavírus ellen hogyan tudunk hatékonyan védekezni, itthon és külföldön:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top