Aktuális

Koronavírus: megállítják a szlovák határon az autókat

Nem hőmérőznek, csak tájékoztatnak.

Megállítják a határon péntek este 6 órától azokat a kocsikat, amelyek olyan országból érkeznek, ahol már felbukkant a koronavírus – írja a hvg.hu a Parameter.sk értesüléseire hivatkozva. Az intézkedés a koronavírus-járványhoz kapcsolódó tájékoztató kampány része.

A Vöröskereszt tájékoztatja az utazókat a határon a koronavírus tüneteiről és a teendőkről - Képünk illusztráció / MTI Fotó: Vajda János

A Vöröskereszt tájékoztatja az utazókat a határon a koronavírus tüneteiről és a teendőkről – Képünk illusztráció / MTI Fotó: Vajda János

A Vöröskereszttel közösen készített szórólapokat adnak át az utasoknak, amelyekből az érkezők megtudhatják, mit kell tenniük, ha tüneteket észlelnek magukon. A szlovák országos rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: pánikra semmi ok, szükség esetén készek bevezetni az óvintézkedéseket.

A tájékoztató kampány egyelőre hétfőig van érvényben, amikor ismét összeül a helyzet kezelésére létrehozott stáb, és dönt a további intézkedésekről. A koronavírus péntekig nem bukkant fel Szlovákiában, eddig 127 embert teszteltek le, valamennyiüké negatív eredményt hozott.

Aktuális híreink a koronavírusról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top