nlc.hu
Aktuális
Koronavírus: leszednék a gólyafészket a Somogy megyei településen

Koronavírus: leszednék a gólyafészket a Somogy megyei településen

Attól félnek a Somogy megyei falu lakói, hogy a telelésükből hazatérő gólyák magukkal hozzák a koronavírust is.

Márton András dömösi madármentő szakembert különleges kéréssel keresték meg. „A fióka- és madármentés csapatunkat csütörtökön egy Somogy megyei kistelepülésről egészen elképesztő kéréssel keresték meg. Ez arról szólt, hogy a falu egyetlen gólyafészke a játszótér közelében van, amit jó lenne most mielőbb leszedni, mert a hamarosan hazatérő gólyák koronavírust, vagy más fránya fertőzést hozhatnak” – mondta a madármentő a 24.hu-nak. A szakértő pedig válaszolt is a Somogy megyei település lakóinak, amit nem árt, ha mi is megjegyzünk:

Fotó: getty/Craig Pershouse

Fotó: Getty / Craig Pershouse

„Írtam egy részletes, magyarázó és remélem, megnyugtató választ a somogyiaknak, hogy nyugalom: a gólya nem hoz koronavírust, de mást sem. Nem lesz a gyerekeknek semmi baja a játszótéren sem gólyától, sem fecskétől, sem más vonuló madártól. Nem kell tőlük félni, a fészkeiket nem kell leverni a pánik miatt. Meg egyébként se” – mondta Márton András.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top