Aktuális

Kamu lánclevelet küldött ki a gyógyszerész kamara a koronavírusról

A nyilvánvalóan félrevezető információkat szétküldték a gyógyszerészeknek hírlevél gyanánt.

Mi is beszámoltunk arról, hogy egy állítólagos olasz orvos tanácsait tartalmazó lánclevél kering a neten a koronavírusról, amelyeket semmiképpen ne fogadj meg. Egy félrevezető, veszélyes, hamis információkat tartalmazó hoaxról van szó.

A számos, józan ésszel is belátható butaságot azonban nem csak kétségbeesett laikusok terjesztették. A Magyar Gyógyszerészeti Kamara budapesti szervezete egyenesen kiküldte a fővárosi gyógyszerészeknek koronavírus-tájékoztató hírlevél gyanánt – értesült az Index.

Képünk illusztráció. Védőmaszkot viselő vásárló egy teheráni gyógyszertárban 2020. február 25-én (Fotó: MTI/AP/Ebrahim Noruzi)

Képünk illusztráció. Védőmaszkot viselő vásárló egy teheráni gyógyszertárban 2020. február 25-én (Fotó: MTI/AP/Ebrahim Noruzi)

Mostanra a hírlevél PDF-változatát eltávolították a honlapról, de nem tudni, hány gyógyszerész kapta meg a kamu információkat tartalmazó átverést.

A levélben egyebek mellett az szerepelt, hogy a jelenlegi koronavírus „nem áll ellent a magasabb hőmérsékletnek, ezért sok meleg teát igyunk, és menjünk napfényre”. De – leírjuk ismét – ezek nyilvánvalóan nem igazak.

Az Index kereste a gyógyszerész kamara fővárosi szervezetét, egyelőre nem kapott választ.

Megbízható információk a koronavírusról és a védekezésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top