Aktuális

Előkerült a budapesti karanténból megszökött koronavírus-gyanús beteg – frissítve

Pestszentlőrinc egyik szakrendelőjében gondolta úgy egy koronavírus-gyanúval karanténban elkülönített holland páciens, hogy inkább távozik. Azóta körözi a rendőrség, hogy visszavigyék.
Megszökött a beteg a karanténból

Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc polgármestere beszélt arról péntek délután megjelent Facebook-videójában, hogy megszökött egy koronavírus-gyanúval diagnosztizált beteg a helyi Zsebők Zoltán Szakrendelőből. A karanténból önkényesen távozó férfi egy holland állampolgár, aki XVIII. kerületben lakik. Péntek reggel hasfájás és magas láz miatt kereste fel a háziorvosát, és hozzátette, van egy másik holland ismerőse, aki nagy valószínűség szerint elkaphatta a koronavírust.

A beteget reggel 9 magasságában megvizsgáló Kiss Nóra Szintia doktornő elmondta, amint felmerült a koronavírus fertőzés gyanúja, lezárták a rendelést, majd karantént csináltak a rendelőből. Elmondták neki, hogy mentőt hívnak hozzá, hogy kórházba vigyék kivizsgálásra. Erre a holland férfi azt kérte, hogy hadd menjen el, majd egyszerűen kisétált a karanténból.

A polgármester elmondta, semmiképp nem szeretnének pánikot kelteni, de azóta a szükséges óvintézkedéseket megtették, köztük:

  • értesítették a kerületi rendőrkapitányságot
  • az esetről bejelentést tettek az ÁNTSZ-nél is
  • az operatív törzs azóta jelezte, hogy kézben tartják az ügyet
  • a rendelő emeletét fertőtlenítették, azóta újra kinyitott
  • aki negyed óránál tovább volt a holland emberrel egy légtérben, az napokig maradjon otthon
  • aki teheti, általában kerülje a tömegrendezvényeket

A rendőrök egyelőre keresik a pestszentlőrinci koronavírus-gyanúval diagnosztizált férfit. A mintavételre a Szent László Kórházban fog sor kerülni, az bizonyítja majd, hogy valóban koronavírusos esetről van-e szó.

Az eredeti hír kikerülése után közel 4 órával tudtuk meg, hogy már karanténban van a XVIII. kerületi rendelőből távozó koronavírus-gyanús férfi. A holland állampolgár az ATV szerint délután önként jelentkezett a koronavírus-járvány itthoni kezelésére felállított operatív törzsnél.

Kiemelt képünk illusztráció

Még több friss koronavírusos hír az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top