Aktuális

Több ember van az utcán, mint valaha: az utolsó képek a Nagy Összeomlás előtt

Hátborzongató képsorozatot kaptunk egy budapesti streetfotóstól. Mi tényleg szóltunk!

Furcsa nézni az alább montázst. Mi tényleg otthon maradunk. Erre kérünk mindenki mást is. Akkor is, ha tudjuk, hogy nehéz. Ezt látjuk a Facebookon, Instagramon, mindenhol: aki egy kicsit is érzi a felelősséget, az nem megy sehova, hacsak nem muszáj neki.

A jelek szerint burokban élünk. Aki ugyanis kimegy az utcára, arról számol be, hogy ott több az ember, mint valaha: családok piknikeznek, sétálnak, tömegek gyűlnek és oszlanak fel, nagyon sok az idős ember, a városközpontok tele, a kávézók, amíg nyitva vannak, szintén. Szóval zajlik az élet, sőt, még egy kicsit nagyobb is a nyüzsgés, mint ilyenkor szokásos, mintha mindenki azt szeretné üzenni a vírusnak, hogy nem ijed meg tőle, nem hajlandó rettegni – vagy egyszerűen tényleg nem foglalkozik az egésszel. Ami amúgy derék alapállás, csak nem most. Az alábbi fotókat (egy montázsként, hogy a tömeg legyen a lényeg és ne pécézzen ki senkit akaratlanul) most kaptuk egyenesen Újbuda központjából, Soós Bertalan budapesti streetfotóstól, a Budapest Street Photography Collective egyik alapítójától mindenféle komment nélkül – egyébként is szükségtelen magyarázni. (Disclaimer: ennek a kollektívának egy fotósunk is tagja.)

Forrás: Soós Bertalan

Forrás: Soós Bertalan

Ebből bizony nagy baj lesz, és ezt úgy mondjuk, hogy tényleg nagyon-nagyon reméljük, hogy nem lesz igazunk, és esküszünk, hogy nem mondjuk majd, hogy, „tessék, mi megmondtuk”. Az a baj, hogy erre – mármint, hogy nem lesz igazunk – napról napra egyre kisebb az esély.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.