nlc.hu
Aktuális
Horroráron kapható a csirkemell a Lehel téri piacon

Horroráron kapható a csirkemell a Lehel téri piacon

Luxuscikk lett a csirkemell és a csirkecomb a budapesti Lehel téri piacon. Az emberek fel vannak háborodva az ár miatt.

Az valahol várható volt, hogy az élelmiszerek drágulnak a koronavírus-járvány hatására, de arra senki nem számított, hogy már ennyire hamar és ilyen mértékben. A csirkemellből jelenleg hiány van a hazai boltokban, de a kilós ára az online vásárlást nyújtó áruházak szerint még 2000 forint alatt van. Ehhez képest a Lehet téri piacon már ilyen árakat látni az egyik hentesnél:

  • csirkemell filé: 2798 Ft/kg
  • csontos csirkemell: 2698 Ft/kg
  • csirkecomb farrésszel: 1998 Ft/kg

Az árakat egy felháborodott vásárló osztotta meg, a posztot a 168 óra szúrta ki. A nő ezzel a szöveggel posztolta a fotókat: „Az arcpirító pofátlanság netovábbja! Tipikus magyar mentalitás. Jó lenne, ha az Okosoknak eszükbe jutna a nyerészkedők ellen is tenni valamit, pl. a vészhelyzetre hivatkozva bevezethetnék a hatósági árszabályozást!”

A koronavírus-járvány terjedése következtében kialakult vásárlási roham miatt már több bolt korlátozta a megvásárolható termékek mennyiségét. A brutális csirkemelldrágulás okait egyelőre nem tudni, a kommentelők mindenesetre felháborodásuknak adtak hangot.

Aktuális híreink a koronavírus kapcsán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top