Aktuális

Amerikai tisztifőorvos: „Ezen a héten rosszra fognak fordulni a dolgok”

A koronavírus az Egyesült Államokat sem kíméli, egyre komolyabb problémákat okoz.

Kijózanító üzenettel fordult az USA polgáraihoz dr. Jerome Adams amerikai tisztifőorvos az NBC hírcsatornán adott ma reggeli nyilatkozata során.

„Azt akarom, hogy Amerika megértse – ezen a héten rosszra fognak fordulni a dolgok” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy sokan nem tartják be a fertőzés lassítását segítő távolságtartást (social distancing). Utóbbiról mi is beszámoltunk, amikor megírtuk, hogy például Floridában a világjárvány ellenére nemrég még tömve voltak a strandok.

„Pontosan emiatt terjed a fertőzés, ezért óriási szükség lenne rá, hogy mindenki maradjon otthon – tette hozzá Adams. – Sokan megteszik a helyes lépéseket, de sajnos úgy látom, nagyon sok ember gondolja magáról, hogy ez vele nem történhet meg.”

Az amerikai tisztifőorvos szerint az USÁ-ban most jön a neheze

Dr. Jerome Adams amerikai tisztifőorvos nyomatékosan felszólította az USA polgárait, hogy maradjanak otthon (Fotó: Getty Images)

A CNN információi szerint egyébként jelenleg globálisan közel 352 ezer fertőzöttről tudunk, az eddigi halálos áldozatok száma meghaladja a 15 ezret. Az Egyesült Államokban a fertőzöttek száma 34 ezer felett jár, a tengerentúlon eddig több mint 414 halálos áldozata volt a koronavírusnak.

További híreink a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top