Aktuális

Karanténban lett volna a helye: bement a parlamentbe a kormánypárti képviselő – frissítve!

Hétfő kora délután fotózták le a parlament üléstermében B. Nagy László szegedi képviselőt, aki közvetlen kapcsolatban volt egy koronavírusos beteggel.

B. Nagy László március 15-én együtt koszorúzott Rovó Lászlóval, a szegedi egyetem rektorával, akiről azóta kiderült, hogy koronavírusos.
Miután nyilvánvalóvá vált, hogy a rektor elkapta a koronavírust, a képviselő vasárnap az egyik szegedi lapnak azt nyilatkozta, hogy önkéntes karanténba vonul a családjával, akikkel mind jól vannak.

A B. Nagy Lászlóról készült képek tanúsága alapján a nagy karanténfogadalom egészen hétfő délelőttig tartott. Bár azt hozzá kell tenni, a fotón az is látszik, hogy a képviselő maszkot viselt és tartva az elvárt távolságot, nem ült közel senkihez.

Update! – Azóta 120 embert teszteltek, akikkel a rektor, egyben gyakorló orvos kapcsolatba került, és mindegyik kontaktszemély – köztük B. Nagy László koronavírus tesztje is negatív lett első körben. A második szűrés eredménye egyelőre nem érkezett meg – írta meg az Index, melynek cikke alapján az egyetem rektora nem viselkedett felelőtlenül és betartotta a szükséges óvintézkedéseket. 

(via 444)

Kiemelt képünkön: Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 23-án. Fotó: MTI / Kovács Tamás

Akik viszont felelősen viselkednek és példát mutatnak a koronavírus idején: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top