Aktuális

Elbukott egy klinikai teszten a koronavírus ellen használt Remdesivir

A Remdesivir gyógyszerrel kezelt koronavírusos betegek állapota nem javult, többeknél le kellett állítani a kezelést a mellékhatások miatt.

Megbukott az első véletlenszerűen kiválasztott betegeken végzett klinikai tesztjén a Remdesivir vírusgyógyszer, amelytől azt várták, hogy hatásos lesz a koronavírus ellen – írja a Financial Times nyomán a 444.

A Kínában készült kutatás során 237 beteget vizsgáltak. Közülük 158-nak adták be a kaliforniai Gilead Sciences által gyártott Remdesivir gyógyszert, majd állapotukat összehasonlították a többi 79 betegével.

remdesivir gyógyszer

Nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy az eredetileg az ebola kezelésre kifejlesztett gyógyszer, a Remdesivir hatásos lesz a koronavírus ellen (Fotó: Ulrich Perrey / POOL / AFP)

A Remdesivirrel kezelt páciensek állapota nem javult, sőt többüknél mellékhatásokat okozott az eredetileg az ebola kezelésére kifejlesztett gyógyszer. 18 betegnél le is kellett állítani a kezelést.

A kutatásról szóló tanulmány egyelőre kézirat, még szakmai véleményezés alatt áll. Véletlenül, egy hiba folytán került ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) honlapjára. Miután ez kiderült, a dokumentumot eltávolították.

Más tesztek ugyanakkor arra jutottak, hogy a gyógyszer hatásos a koronavírusos betegek kezelésére.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top