Aktuális

Koronavírus: a kormány a budapesti polgármesterek véleményét várja a főváros újranyitásáról

A várakozásokkal ellentétben holnap a kormány nem fog dönteni a budapesti korlátozások feloldásáról, mert előtte még a budapesti polgármesterekkel konzultálna.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter levélben fordult a budapesti kerületi polgármesterekhez és a főpolgármesterhez, kikérve a véleményüket a fővárosi kijárási korlátozások visszavonásáról. A kormány szerdán még nem dönt a kérdésben, mert előtte még virológus- és orvosszakértőkkel is konzultál, valamint megvárja a budapesti polgármesterek véleményét is – közölte az MTI.

Karácsony Gergely

Karácsony Gergely egy márciusi sajtótájékoztatón (fotó: MTI/Illyés Tibor)

Gulyás Gergely levele emlékezteti a polgármestereket, hogy Budapesten és Pest megyében van a legtöbb koronavírusos beteg: szerdáig 340 elhunytról és 1089 aktív fertőzöttről tudnak. A miniszter arra kérte a polgármestereket, hogy csütörtök délutánig hozzák meg a döntésüket a fővárosi élet fokozatos újraindításáról, és a kijárási korlátozások lazításáról.

Budapest a karantén idején: fotós összeállításaink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top