Aktuális

6 életet követelt itthon a koronavírus az elmúlt egy napban

Jelenleg 1775 aktív koronavírus-fertőzött van idehaza. Budapesten és Pest megyében továbbra is kijárási korlátozás van.
szájmaszk

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3380 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma – olvasható a koronavírus.gov.hu-n. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg. Ezzel 436 főre emelkedett az halottak száma, 1169-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházakból. Az aktív fertőzöttek jelenleg 1775-en vannak, 59 százalékuk budapesti vagy Pest megyei. Pillanatnyilag 658 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 49-en vannak lélegeztetőgépen.

Most a védekezés második szakaszában vagyunk, ami a kormányzati oldal szerint még nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. A cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet és továbbra is elkerüljük a járvány “berobbanását”.

Budapesten és Pest megyében továbbra is életben van a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Koronavírus Magyarországon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top