Aktuális

15-en fertőződtek meg koronavírussal miközben a karantén végét ünnepelték

A baráti társaság tagjai hónapokon keresztül mindent szabályt betartottak.
Lakodalom

Jó tanulság lehet ez mindenkinek” – nyilatkozta a társaság egyik tagja, egy 40 éves egészségügyi dolgozó a jacksonville-i híradóban. Erica Crisp hozzátette, ő és barátai akkor fertőződtek meg az új típusú koronavírussal, mikor összejöttek egy ír kocsmában, hogy a hónapokig tartó bezártság végét ünnepeljék.

Néhány nappal később Crisp megérezte magán az első tüneteket: nehezen kapott levegőt, ezért teszteltette magát koronavírusra. Kiderült, hogy elkapta a betegséget, hozzá hasonlóan pedig 14 barátja is.

A floridai származású nő a híradónak elárulta, egészen a buli napjáig ő és az összes ismerőse is, betartották a szabályokat: otthon maradtak, figyeltek a távolságtartásra, a kézmosásra, a maszkviselésre. Elismerte ugyanakkora, hogy a kocsmában már nem voltak ennyire elővigyázatosak.

Miután a társaságban többen is pozitív koronavírustesztet produkáltak, a hatóságok értesítették a szórakozóhely tulajdonosát. Tesztelté a személyzetet is: közülük heten voltak fertőzöttek, ezért a bárt ideiglenesen bezárták és fertőtlenítették is.

Olvass még több friss hír a koronavírus-járványról az nlc.hu-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top