nlc.hu
Aktuális

Koronavírusos váci női kézilabdások

A váci női kézilabdacsapat 10 játékosa is elkapta a koronavírust

A váci egyesület állítása szerint minden higiéniai és más biztonsági óvintézkedést betartva kezdett ismét edzeni május 25-én, múlt héten a Váci NKSE felnőtt csapatának tíz játékosánál mégis kimutatták a koronavírust.
Kézilabda - Fotó: Pixabay

A Váci NKSE felnőtt csapata május 25.-én kezdett újból edzeni a koronavírus okozta leállás után. A női kézilabdacsapat honlapján szereplő közleményből az is kiderül, hogy azóta heti 2 alkalommal végeztek vérteszteket, naponta mérték a játékosok és a szakmai stáb testhőmérsékletét, továbbá rendszeresen mostak kezet.

„Sajnos hiába tettünk minden megelőző intézkedést, a múlt héten több játékosunknál jelentkeztek minimális COVID-19 tünetek, amely íz és szagérzékelés vesztést jelentettek. A tünetek megjelenése után PCR tesztet végeztünk a csapat tagjainál, amely jelenleg 10 főnél mutatta ki a korona vírus fertőzést! A szakmai stáb összes tagja és néhány játékos teszt eredménye viszont negatív lett” – áll szintén a csapat közleményében.

A pozitív teszteredményt kapott váci játékosok ugyan jól érzik magukat, mivel teljesen tünetmentesek, ettől függetlenül 2 hétig karanténban lesznek. Így legkorábban július 20. után kezdődhet újra a munka, újabb PCR tesztek, valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok elvégzését követően.

Még több friss hír a még nem teljesen véget ért koronavírus-járványról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top