nlc.hu
Aktuális

BKK menetrend az augusztus 20-i hosszú hétvégén

Változik a BKK menetrend a hosszú hétvégén

Ugyan a járványhelyzet miatt elmarad számos augusztus 20-i ünnepség, köztük a hagyományos nagyszabású tűzijáték, ettől függetlenül lesznek változások a hosszú hétvégén a budapesti közösségi közlekedésben. Mutatjuk a részleteket.
Fotó: MTI/ MTVA/Bizományosi: Róka László

A BKK összegyűjtötte az összes változást a hosszú hétvége folyamán.

Pótolt M3-as metró

A 2020. augusztus 20-23. közötti hosszú hétvége első három napján az M3-as metró Újpest és a Nagyvárad tér között közlekedik, a metrópótló busz Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között jár, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomás környéke pedig az M30-as állomáspótló busszal érhető el.

Augusztus 23-án a metróval hétvégi közlekedési rendje szerint Újpest-központ és a Lehel tér között lehet utazni, a metrópótló buszok a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között járnak. Augusztus 20-án az ünnepi, 21-én és 22-én a szombati, 23-án a vasárnapi menetrend szerint indulnak a fővárosi járatok.

Rövidített útvonalú 2-es villamos

A járványügyi védekezés miatt elmarad a hagyományos augusztus 20-i programok többsége, beleértve a tűzijátékot. A Kossuth Lajos téri tisztavatást viszont megtartják, amelyhez kapcsolódóan augusztus 19-én, szerdán 12 órától 20-án, csütörtökön 16 óráig a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Haller utca / Soroksári út és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik.

A Szent István körút felé a 15-ös vagy a 115-ös busszal érdemes továbbutazni.

Lezárások a Bazilika környékén

Augusztus 20-án délután 17 órától ünnepi szentmisét tartanak a Szent István Bazilikában, ezért 13 és 20 óra között lezárják a forgalom elől a Bajcsy-Zsilinszky út szélső forgalmi sávjait a bazilika környékén.

A rendkívüli forgalomkorlátozás miatt a 9-es busz, valamint a 72-es és a 73-as trolibusz ebben az időszakban egyik irányban sem áll meg a Szent István Bazilika megállóhelyen.

Melyik menetrendet kell figyelni a hosszú hétvége egyes napjain?

A fővárosi közösségi közlekedési járatok:

  • augusztus 20-án az ünnepnapi menetrendjük szerint,
  • augusztus 21-én a szombati menetrendjük szerint,
  • augusztus 22-én a szombati menetrendjük szerint,
  • augusztus 23-án a vasárnapi menetrendjük szerint indulnak.

Ami szintén változik mostanában Budapesten: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top