nlc.hu
Aktuális

Rekordot döntött az új koronavírusos betegek száma

Koronavírus itthon: rekordot döntött az új fertőzöttek száma, 292 embernél mutatták ki a vírust

Még sosem volt ilyen magas az egy nap alatt regisztrált új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.
Koronavírus teszt

292 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték a Koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon. 

A magyarországi koronavírus-járványban még sosem volt ilyen magas a 24 óra alatt regisztrált új fertőzöttek száma. Az eddigi csúcs április 10-én volt, akkor 210 új beteget vettek nyilvántartásba. 

Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3759-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1588 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 90 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Az új fertőzöttek száma augusztus utolsó napjaiban meredeken emelkedik, tegnap 158 fővel második legtöbb új megbetegedést regisztrálták. Közben a kormány arról döntött, hogy szeptember 1-jétől ismét lezárjuk a határokat, Kásler Miklós pedig azt mondta, ha felüti a fejét a fertőzés az iskolákban, osztályok és akár teljes intézmények állhatnak át újra a digitális oktatásra.

Még több hír a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top