nlc.hu
Aktuális

Szlávik János a koronavírusról

Szlávik János: egyelőre nem fog csökkenni az új fertőzöttek száma

Szlávik János infektológus szerint az emberek fegyelmezetlenek, és szigorítások jöhetnek a koronavírus-járvány erősödése miatt.
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa

Napról napra rekordot dönt az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, tegnap 459 főnél mutatták ki a kórokozót. Az is látszik, hogy míg tavasszal elsősorban az idősek kapták el a vírus, most 26 év a fertőzöttek átlagéletkora.

Szlávik János infektológus az ATV Start című műsorában azt mondta: egyelőre nem várható, hogy csökkenjen az új esetek száma, mert a terjedés okai – zárt tér, szoros kapcsolatok, összejövetelek – továbbra is fennállnak, így a következő napokban is emelkedés várható.

„Érdekesek az emberek, hogy a bevásárlóközpontban hordják a maszkot, aztán elmennek bulizni, mintha semmi nem lenne”

– jegyezte meg a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa, aki szerint fegyelmezetlenek az emberek, ezért nő a fertőzöttek száma. Bár most alacsony a fertőzöttek átlagéletkora, könnyen átterjedhet a betegség az idősekre.

Az infektológus elképzelhetőnek tartja, hogy lesznek szigorítások, de úgy véli, olyan intézkedéseket nem lehet hozni, mint tavasszal.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila)

További hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top