nlc.hu
Aktuális

Sokat kell várni a koronavírustesztre

Akár egy hetet is kell várni a koronavírustesztre

Túlterheltek a koronavírusteszteket végző mentők és laboratóriumok, és hasonló a helyzet a magánszolgáltatóknál is. Akár egy hetet is várni kell a szűrés eredményére.
Koronavírus PCR-teszt

Rengetegen panaszkodnak arra, hogy akár egy hetet is várni kell a koronavírusteszt eredményére az állami teszteknél és több magánlaboratóriumnál is – számolt be az RTL Híradó.

Egy Angliából hazaköltözött fiatal lány egy magánszolgáltatóhoz ment szűrésre, de 5 napot várt az első tesztjének eredményére. Ha a második tesztre is ennyit kell majd várnia, akkor fölöslegesen fizetett ki majdnem 50 ezer forintot, hiszen 14 nap után teszt nélkül is lejár a karantén.

Hasonló a helyzet az állami tesztekkel is, volt, aki arról számolt be, hogy egy hete vár a teszteredményre, és még karanténba sem helyezték.

Az RTL-nek nyilatkozó víruskutató szerint nagyon fontos lenne, hogy minél hamarabb kiszűrjék a fertőzötteket, mert ha nincsenek tüneteik, és szabadon járnak-kelnek, akkor másokat is megfertőzhetnek.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, hogy akinek tünetei vannak, attól 24-48 órán belül leveszik a mintát a mentők, a laborok pedig a minta beérkezésétől számítva 24-48 órán belül elvégzik a tesztelést. Hozzátették, megnövelték a mintavételi kapacitásokat az országban.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI / Sóki Tamás)

Még több infó a koronavírustesztekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top