nlc.hu
Aktuális

A boltok létszámkorlátozásáról dönthet a kormány

Létszámkorlátozás jöhet karácsony előtt a boltokban

Félnek attól, hogy a karácsonyi dömping a boltokban megerősítheti a vírus terjedését. Már nemcsak a Kereskedelmi Szövetség, hanem a kormány is a vásárlók létszámának korlátozásában és az idősek vásárlási sávjának eltörlésében gondolkodik.

Akár már holnap bejelentheti a kormány, hogy korlátozni kell a vásárlók létszámát az üzletekben. Jelenleg az idősek vásárlási idősávja miatt délelőtt 9 és 11 között konganak az ürességtől az üzletek, de előtte és utána rengeteg vásárló árasztja el a boltokat, és ez várhatóan karácsonyig csak fokozódni fog, ami a koronavírus terjedése szempontjából veszélyes helyzetet teremthet – derül ki az RTL Klub Híradójából.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint az idősek vásárlási sávjának eltörlését kérik a kereskedelmi szervezetek. Ennek oka, hogy főleg hétvégenként az emberek tömött sorokban vadásznak ajándékokra, hiába javasolja mindenkinek Müller Cecília az online vásárlást. A rövidített nyitvatartás szintén fokozhatja a karácsony előtti tumultust. Az Országos Kereskedelmi Szövetség a boltoknak létszámkorlátozást javasol, amit el lehet érni például azzal, hogy kevesebb bevásárlókocsit és kosarat tesznek hozzáférhetővé, ami nélkül nem lehet majd bemenni az üzletekbe. Gulyás Gergely az RTL Klub kérdésére elmondta, hogy kötelező létszámkorlátozást vezethet be a kormány, és akár már holnap dönthetnek erről, valamint az idősek vásárlási idősávjának jövőjéről is.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top