nlc.hu
Aktuális

Zűzravar az oltás körüli regisztrációban

Hivatalosan megkapta oltását egy férfi, pedig soha nem regisztrált a vakcinára

A férfi nem is járt a fővárosban, amikor Budapesten "megkapta az oltást", ráadásul a nyilvántartásban nőként szerepel.

Egy pécsi férfi a háziorvosától értesült arról, hogy noha nem is regisztrált a koronavírus elleni vakcinára, hivatalosan megkapta az első oltását január végén Budapesten, miközben nem is járt a fővárosban – írja 444.hu (Az ügyről elsőként a Szabad Pécs számolt be.)

Koronavírus-védőoltás

Budapest, 2021. január 31.
MTI/Mohai Balázs

Peták Péternek a  háziorvosa jelezte, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe feltöltött adatok alapján a férfi január 31-én megkapta a Pfeizer koronavírus elleni vakcináját a budapesti Semmelweis Egyetem Korányi Sándor utcai klinikáján. Az oltási lap szerint február 21-én kellene megkapnia az ismétlő oltást.

A dologban több furcsaság is van: bár a nevét, születési adatait és TAJ-számát helyesen tüntették fel, az orvosi dokumentumon Péter nőként szerepel, és azt írták, hogy szociális ellátásban dolgozó személyként kapta meg a vakcinát, miközben a férfi nem ilyen területen dolgozik.

Kérdés egyelőre, hogy hiba történhetett-e, vagy esetleg csalás, és hogy bármelyik is, az rendszerszintű lehet-e. Az operatív törzs és a Semmelweis Egyetem egyelőre nem reagált.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top