nlc.hu
Aktuális

Tovább romlik a Velencei-tó helyzete - videó

A nyárnak már rég vége, de a Velencei-tó tovább pusztul – videó

A Velencei-tó pusztulásával kapcsolatban a környezetvédők, a helyiek és a politikusok már hónapok óta kongatják a vészharangot, mindhiába.

A  nyár folyamán többször is szóba került, hogy kiszáradhat a Velencei-tó, és hogy a tó vízét meg kell menteni, az elmúlt két évben elvesztette vízmennyiségének 44 százalékát. A Civilek a Velencei-tóért csoport július 31-ére figyelemfelkeltő akciót szervezett, az ügyüket támogatók vízpalackokból kezdték el „feltölteni” a tavat. Néhány nappal később jött a hír, hogy ugyan a vízpótlásra készült egy hivatalos javaslat, a tervet hiába támogatta a gazdaság újraindításért felelős operatív törzs, a kormány úgy látta, nincs pénz a negyvenmilliárd forintba kerülő projekt kivitelezésére. A Velencei-tó kritikus vízszintjének javítása érdekében a vízügy szakemberei hónapok óta dolgoznak a megoldási lehetőségeken és igyekeznek megtalálni a legoptimálisabb verziót, de eddig nem történt érdembeli változás.

Velencei-tó

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

Most újabb tragikus videó került fel az internetre a pusztuló tóról, úgy fest, megállíthatatlannak tűnik a Velencei-tó turisztikai leépülése. Strandolásra szinte teljesen alkalmatlanná vált, hiszen ma már sétálni lehet a mederben ott, ahol korábban még családok ezrei úszkáltak. A nyári szezont veszteséggel zárták a vendéglátósok és szállásadók, a turisták elpártoltak a környéktől. 

A Blikk megnézte, miként néz ki a tó vízszintje, ám a helyzet – sajnos – változatlan. Elfogy a víz a mederből, de nem segít senki megoldani a problémát. A Velencei-tavon készült friss videót itt tudjátok megnézni.

Nyakunkon a klímaváltozás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top