nlc.hu
Aktuális

Csillár vakcinás ampullákból

Vakcinás ampullákból készített csillárt az ápolónő

Az amerikai ápolónő túl szépnek találta az üres vakcinás ampullákat ahhoz, hogy kidobja azokat.
Vakcina

Amikor februárban megkezdődtek a tömeges oltások a Colorado állambeli Boulder megyében is, egy 61 éves ápolónő, Laura England Weiss egy olyan csapat tagja volt, akik naponta mintegy 1000 embernek adták be a koronavírus elleni védőoltást. A történteket felemelő élményként élte meg.

„Szép és inspiráló volt” – fogalmazott az asszony.

Weiss 31 évig dolgozott ápolónőként, 2017-ben vonult nyugdíjba. Tavaly februárban azonban, a világjárvány kitörésekor úgy döntött, visszatér hivatásához, hogy minél több emberen segíthessen. Az oltások beadásával töltött napok végén nagy halom vakcinás ampulla halmozódott fel a rendelőben, ő pedig úgy érezte, az üvegcsék túl szépek ahhoz, hogy kidobják őket.

„Gyógyító volt belegondolni, mit jelentenek az egyes fiolák. Potenciálisan megmenthettem az embereket a magányos haláltól.” 

Épp ezért vásárolt az interneten egy régi kristálycsillárt, majd 267 üres, többségében Moderna vakcinás ampullával díszítette ki azt. Művének A nagyrabecsülés fénye címet adta. Ezzel fejezte ki a koronavírus elleni küzdelemben résztvevő egészségügyi dolgozók iránt érzett elismerését.

A csillár eddig Laura nappalijában lógott, azonban több galéria figyelmét is felkeltette. November közepétől az év végéig a helyi közkórházban lesz látható.

„Olyan sötét időszak volt. Remélhetőleg a csillár emlékeztet arra, hogy nyisd meg a szíved a valóság előtt, amin keresztülmentünk, és légy hálás azoknak, akik megpróbálták életben tartani az embereket.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top