nlc.hu
Aktuális

Orbán Viktor a negyedik oltásról

Orbán a negyedik oltásról: 4 hónappal a harmadik után lehet kérni

A negyedik oltásról is beszélt pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor.

A tegnapi kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy orvossal való konzultáció után bárki kaphat negyedik oltást, az erről szóló utasítás a héten megjelenik.

A Kossuth Rádiónak adott idei első interjújában Orbán Viktor is beszélt a negyedik oltásról. Mint mondta, már a harmadik oltás nagyon erősen növeli a védettséget, utána pedig négy hónappal lehet, hat hónappal pedig javasolt a negyedik dózis beadatása. De mindenkinek az orvosával kell konzultálnia erről.

Orbán Viktor a rádióban

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. november 26-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A kormányfő jelezte, hogy januárban minden hétvégén lesz oltási akciónap. Csütörtökön, pénteken és szombaton lehet időpontfoglalás nélkül felvenni az oltást a kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben. Csütörtökön és pénteken 14 és 18 óra között, szombaton pedig 10 és 18 óra között van erre lehetőség, továbbá a háziorvosok is fognak tartani valamelyik hétvégi napon a szokásos rendelésen túl oltást.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy február 15. után már csak oltás alapján jár a védettségi igazolvány, a védettségi igazolványból tehát oltási igazolvány lesz. Mint arról korábban beszámoltunk, ez azt jelenti, hogy csak az minősül oltottnak, aki három oltást kapott vagy hat hónapon belül kapta meg a második oltását. Jelenleg csaknem kétmillió ember veszítheti el az igazolványát az új szabály miatt.

(MTI/nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top