nlc.hu
Aktuális

Egy néző is énekelt az operaelőadáson

Hiányzott a tenor az operaelőadásról, egy néző énekelte el a részét – videó

Az operaénekesnek készülő hallgató nézőként vett részt az előadáson, aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve elénekelte a tenor részét.
A néző, aki csatlakozott az operaelőadáshoz

Hatalmas sikere volt egy operaénekesnek készülő diáknak, aki nézőként, a közönség soraiból csatlakozott egy operaelőadáshoz.

A kínai Liu Jianwei opera szakon tanul a Giuseppe Nicolini Konzervatóriumban az olaszországi Piacenzában. A 24 éves fiatalember nemrégiben a pármai operaházban járt, hogy megnézze Verdi La Traviata című operáját, amelyben kedvenc szopránja, Lisette Oropesa is fellépett.

A kubai-amerikai operaénekesnő a ráadásban a Sempre Libera (Örökké szabad) című dalt énekelte, amelyet egy nő ad elő, viszont szerepel benne egy férfi tenor is, aki a színpadon kívülről énekel, mintha egy erkély alatt lenne.

Miután Oropesa befejezte az első részt anélkül, hogy válaszolt volna rá egy férfihang, Jianwei összeszedte minden bátorságát, és a második szakaszban a közönség soraiból csatlakozott a dalhoz, mivel jól ismerte az egész darabot. A színpadon álló operaénekesnő amennyire meglepődött, annyira örült a váratlan partnernek:

Az előadás után a fiatal kért egy autogramot az operaénekestől, és összeálltak egy közös szelfire is.

Az esetről készült videó hamar népszerű lett a neten, sokan dicsérték Jianwei tehetségét, ám a fiatalember inkább megbánta tettét. „Ez egyáltalán nem olyan dolog, amire büszke lehetek, és nem is olyan, amit érdemes támogatni. Kérem, hogy senki ne szakítsa félbe az énekeseket, amikor a színpadon vannak. Ez udvariatlan viselkedés. Ne utánozzanak engem, és a jövőben soha többé nem teszek ilyet” – mondta Jianwei.

(Kiemelt kép: YouTube/海客新闻)

(My Modern Met)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top