nlc.hu
Aktuális

Kartondobozokban tárolták a betegek szennyesét a Péterfy kórházban

Kartondobozban turkálva kellett megkeresniük a betegek szennyeseit a hozzátartozóknak a Péterfy kórházban

Miután megkeresték a Péterfy kórházat, hogy miért egy dobozból kell kitúrniuk a hozzátartozóknak a beteg bezacskózott szennyesét, az intézmény változtatott a gyakorlaton.

Zacskókba csomagolva, egy kartondobozban gyűjtötték a betegek szennyes ruháit a Péterfy Sándor utcai kórházban, a hozzátartozók pedig a dobozban turkálva kereshették ki és vihették haza hozzátartozóik szennyesét – értesült a 24.hu.

Kartondobozokban tárolták a betegek szennyesét a Péterfy kórházban

Kartondobozokban tárolták a betegek szennyesét a Péterfy kórházban (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A látogatási tilalom miatt a kimosandó holmikat mindenféle zacskókba tették – volt köztük szemeteszsák és fertőzésveszélyes dolgok tárolására alkalmas nejlonzsák –, a betegek nevét pedig filctollal írták a csomagokra.

A lap úgy tudja, aki kért, gumikesztyűben kereshette meg hozzátartozója szennyes ruháit, de volt olyan, aki annyira gusztustalannak és fertőzésveszélyesnek tartotta a gyakorlatot, hogy inkább otthagyta férje holmijait a kórházban.

A 24.hu megkereste az ügyben a Péterfy kórházat, ahol azt válaszolták, hogy vizsgálják az ügyet, és türelmet kérnek. Kórházi forrásoktól viszont úgy tudni, már változtattak a gyakorlaton, és most már szekrényben tárolják a betegek szennyesét. A hozzátartozók nem nyúlhatnak a csomagokhoz, a portás keresi meg a beteg holmiját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top