nlc.hu
Aktuális

Felébredt a kómából, de megtudta, hogy apja öngyilkos lett

Felébredt a kómából, de sokkoló dolgot közöltek vele

Egy férfi hat hónapig volt kómában, és miután csodával határos módon felébredt, szörnyű családi drámáról számoltak be neki.
A montázson egy intenzív osztályos kórházi ágy és John Pennington, aki fél év után felébredt a kómából

Egy férfi hat hónapig volt kómában, és elárulta, hogy milyen szívszaggató információkat kapott, amikor felébredt. A történetet pár hónappal korábban a MEL Magazine hozta le, néhány napja pedig a férfitől a Redditen lehetett bármit kérdezni, így újabb részletek derültek ki az esetről.

Amikor súlyos agysérülése után John Pennington 2015-ben felébredt a kómából, először azt hitte, hogy egy átlagos napját éli: ki kell kelnie az ágyból, és irány dolgozni. Ám észrevette, hogy a karjai és a lábai le vannak kötözve, ő pedig egy kórházban van.

Hívta az ápolónőt, aki könnyes szemekkel reagált a felébredésére, majd kiviharzott a szobából. A férfi fejében még az is megfordult, hogy megölt valakit. Pár perc múlva aztán az ápolónő visszatért, bocsánatot kért, és elmondta neki, hogy hat hónapja kómában fekszik egy súlyos agysérülés miatt, és csoda, hogy felébredt.

Ha ez nem lenne elég traumatikus élmény, a férfi ezután sokkoló híreket kapott: édesapja öngyilkos lett. „Minden máshoz úgy álltam hozzá, hogy majd megbirkózom vele. Az apám elvesztése volt a legnehezebb dolog. Nem az autó, nem a lakásom, nem a számítógépem, hanem a papám” – írta a Redditen.

Pennington azt is elárulta, hogy más problémák is voltak a családjában akkoriban. Amíg ő kómában volt, a nővére drogfüggőséggel küzdött, és apjuk próbált meg segíteni neki azzal, hogy fizeti a lakbérét. A férfi nővére is hozzászólt a témához, azt mondta, hogy már hat éve józan, és élete egyik legnehezebb feladata volt, hogy testvérének elmondja, hogy meghalt az édesapjuk.

„A mai napig megünneplem a születésnapját, és tortát is veszek neki. Persze én eszem meg, de külön kiteszem neki a tányérjára” – mondta Pennington, aki nagyon nehéz időszakon van túl.

Nemrégiben egy robogóbalesetben olyan súlyosan sérült meg egy fiú Tajvanon, hogy hosszú időre mély kómába esett. A kedvenc étele neve azonban csodát tett, és felébredt a kómából.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

(LadBible)

(Kiemelt kép: nlc-montázs, fotó: Pexels; Reddit)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top