nlc.hu
Aktuális

Oszlatják a tüntetőket a Margit hídon

Margit híd: bekeményített a rendőrség, megindult az oszlatás

A hatóságoknak elegük lett a hídlezárásból, a jelek szerint erőszakkal is megindítják a forgalmat.

Hétfőn beterjesztették a kata-törvény módosítását, amelyet kedden már tárgyalni is kezdtek a Parlamentben. A hír hatására tüntetések kezdődtek Budapest-szerte; a tömeg a Kossuth téren gyűlt délelőtt, majd átvonultak a Margit-hídra, végül lezárta a forgalmat az addigra több ezresre duzzadt tömeg. (Hasonló akciót hirdettek az Erzsébet-hídra, ám az végül csak egy részleges és rövid lezárás volt.)

A hídról a törvény megszavazásának hírére sem távoztak a tüntetők, sőt: a lezárás egész napig tartott, az autós és villamosforgalmat is blokkolták. Kint tartózkodó kollégánk úgy látta, a demonstrálók sátrakat is elkezdtek felállítani, azaz több napos tiltakozásra készültek. Most azonban a tüntetést eddig türelmesen kezelő hatóság bedurvult: ahogy a 444.hu videóján is látszik, több tucat rendőr érkezett a helyszínre, sorfalat álltak és elkezdték módszeresen leszorítani a tömeget a hídról a Jászai Mari tér irányába. A tömeg azt skandálja,

mocskos Fidesz!

A kata szigorítása elleni tüntetés a Margit hídon

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A törvényjavaslatot 120 igen, 57 nem és egy tartózkodó szavazattal fogadták el kedd kora délután. Ezek szerint tehát szeptembertől csak az élhet ezzel a kedvező adózási formával, aki csak magánszemélyeknek számlázik. Ez a 450 ezer katás vállalkozónak csak egy nagyon kis részére igaz. A teljesen életszerűtlen kitétel valószínűleg rengeteg vállalkozás végét jelenti; a jelen szabályozás szerinti más adózási formák drágábbak, körülményesebbek, így a vállalkozók vagy árat emelnek, vagy vállalják a kieső nyereséget, vagy lehúzzák a rolót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top