nlc.hu
Aktuális

Gyanúsítottként hallgatták ki a pécsi bozóttűz okozóját

Gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki a pécsi bozóttüzet okozta

Ugyan senki nem sérült meg a tűzben, több ház is leégett.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken kihallgatta azt a 49 éves férfit, aki a Pécs külvárosában keletkezett tüzet okozta, az illetőt gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás bűntettével gyanúsítják, írja a Népszava

Mint ismert, csütörtök délután Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban lévő kiskerteknél tűz ütött ki. A helyszínre negyvenhat jármű, köztük honvédségi helikopter vonult, a beavatkozást vezetési törzs irányította. A területet a tűzoltók nehezen tudták megközelíteni, végül este negyed kilenc után körülhatárolták a tüzet.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteki tájékoztatása szerint a mintegy nyolc hektáron pusztító tűzben nem sérült meg szerencsére senki, de hét épület károsodott, három ház teljesen leégett és három gázpalack is felrobbant a nyugati városrészben.

Bozóttűz Pécsnél

Fotó: Horváth Nikoletta/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A férfi azóta – felvállalva nevét és arcát – bocsánatot kért. Hangsúlyozta, bár nem szándékosan okozta a tüzet, vállalja a felelősséget a történtekért. „Isten látja lelkem, hogy őszintén sajnálom, ami történt! Bármit megtennék azért, hogy mindazt, amit tettem – figyelmetlenségből, akaratom ellenére –, visszafordíthassam” – írta Kósa Mátyás Krisztián.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top