nlc.hu
Aktuális

Folytatódik a tanárok gördülő sztrájkja

Folytatódik a tanárok gördülő sztrájkja

A pedagógusok szerte az országban folytatták a tiltakozásukat a gördülő sztrájk keretein belül.

Szerdán folytatódnak a pedagógussztrájkok. A Telex legfrissebb cikke ezekben a budapesti iskolákban biztos: XX. kerületi Kossuth Lajos Gimnáziumban, a Farkasréti Általános Iskolában, a XXIII. Kerületi Fekete István Általános Iskolában, a Pasaréti Szabó Lőrinc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban, a II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban, a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnáziumban és a Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnáziumban. De nemcsak Budapesten, hanem szerte az országban  folytatták a tiltakozásukat a gördülő sztrájk keretein belül.

pedagógus, osztályterem

A kép csak illusztráció (Fotó: Pexels)

A XXIII. Kerületi Fekete István Általános Iskola igazgatója, Kármán Pál azt mondta a lapnak, hogy a tavaszihoz képest kevesebben álltak bele most a tiltakozásba. Ennek két oka van: egyrészt több a nyugdíjas vagy nyugdíj előtt álló pedagógusuk, és ők nem mertek csatlakozni, másrészt sokan félnek a tankerület fenyegető levelei miatt.

Ezzel azokra a levelekre célzott, amiket a tankerületek szeptember 9-én küldtek ki mindenkinek, aki részt vett a polgári engedetlenségben. Dezsőfi Györgyöt, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét pedig fel is mentették pozíciójából a részvétele miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top