nlc.hu
Aktuális

Az első hivatalos fotó III. Károlyról királyként

Közzétették III. Károlyról az első hivatalos fotót királyként

Az első hivatalos fényképen III. Károly a híres piros doboz tartalmát nézi át.
III. Károly brit király a kétkamarás brit törvényhozás közös részvétnyilvánító megemlékezésén a parlament londoni épületében, a Westminster-palotában 2022. szeptember 12-én

A királyi család oldalain pénteken megjelent az első hivatalos fotó, amelyen III. Károly király látható immár brit uralkodóként.

A kép a Buckingham-palotában készült a múlt héten, és az látható rajta, ahogy Károly a dolgozóasztalánál ülve áttekinti a királyi piros doboz tartalmát.

A doboz az Egyesült Királyság és a Brit Nemzetközösség kormányaitól származó dokumentumokat tartalmaz, mivel az iratokat mindig egy lezárt piros dobozban juttatják el az uralkodónak, bárhol is tartózkodik. A háttérben látható fekete-fehér fotó a néhai Erzsébetről és Fülöp hercegről készült még 1951-ben.

Ha lapozol a fenti Insta-képen, akkor megnézheted Erzsébet királynőt is, ahogy 1952-ben, koronázása után, majd a későbbi években megtekinti a piros doboz tartalmát.

(24.hu)

(Kiemelt kép: MTI/AP/Reuters pool/Henry Nicholls)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top