nlc.hu
Aktuális

Harry és Meghan III. Károly király koronázásán

III. Károly király eldöntötte, ott lehet-e Harry és Meghan a koronázásán

Sajtóértesülések szerint Károly hajlandó engedményeket tenni, hogy Harry és Meghan jelen legyenek a koronázásán.

III. Károly király megkérte a canterbury érseket, hogy közvetítsen annak érdekében, hogy fia, Harry részt vehessen a koronázáson – értesült a Mail on Sunday.

Az uralkodó azt szeretné, ha Justin Welby olyan megállapodást kötne a rossz viszonyban lévő Harryvel és Vilmossal, amely lehetővé tenné Harry és Meghan számára, hogy ott legyenek a májusi koronázási szertartáson a Westminster apátságban.

Az, hogy Harry és Meghan részt vesz-e a nagyszabású eseményen, azóta találgatások tárgya, hogy a hercegi házaspár felhagyott a királyi kötelességeivel. Azóta pedig különösen bizonytalan jelenlétük a koronázáson, hogy megjelent Harry memoárja, amelyben számos súlyos állítást fogalmaz meg a királyi család magas rangú tagjaival szemben.

III. Károly brit király az Afrika Központban tett látogatása közben a londoni Southwarkban, 2023. január 26-án

III. Károly brit király az Afrika Központban tett látogatása közben a londoni Southwarkban, 2023. január 26-án (Fotó: Jack Hill / POOL / AFP)

A hűvös viszony ellenére a király állítólag úgy véli, hogy Harry és Meghan távolléte a koronázáson nagyobb zavart okozna, mint a jelenlétük, ezért kész engedményeket tenni, hogy rávegye őket a részvételre. Egyes források szerint Harryt úgy bírhatják rá, hogy megjelenjen a koronázáson, hogy kiemelt ülőhelyet kapna az apátságban, vagy informálisan biztosítékot kapna arra, hogy megtarthatja a címeit.

Közben a források szerint Vilmos azon aggódik, hogy öccse esetleg olyan „akcióra” használja fel a koronázást, ami beárnyékolhatja a fontos eseményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top