nlc.hu
Aktuális

Ezért nem ment Meghan Markle Balmoralba

Károly kérte meg Harry herceget, hogy ne vigye magával Meghant Balmoralba

Csak a szűk család volt a haldokló II. Erzsébet mellett. A közlemény alapján Meghan Markle is ment volna, de Károly érthetően közölte fiával, hogy ez nem lenne jó ötlet.

A Daily Mail információi szerint Károly azt mondta Harry hercegnek csütörtökön délután, hogy ne hozza magával a feleségét Balmoralba, hogy a haldokló királynő mellett legyen.

A The Sun szerint Harry és Meghan régi otthonukban, a Frogmore Cottage-ban tartózkodott, amikor Károly felhívta őket. „Az új király azt mondta Harrynek, hogy nem lenne helyénvaló, ha Meghan Balmoralba utazna ezekben a szomorú órákban. Rámutatott fiának arra is, hogy másik menye, Katalin sem lesz a királynő mellett, és arra, hogy csak a  legszűkebb családtagokat várják Balmoralba. Károly nagyon-nagyon világossá tette Harry számára, hogy Meghant nem látják szívesen, a haldokló Erzsébet ágyánál” – olvasható a lapban.

II. Erzsébet, Harry herceg és Meghan MArkle az erkélyen

II. Erzsébet, Harry herceg és Meghan Markle 2018-ban (fotó: Profimedia)

Egy másik királyi bennfentes úgy fogalmazott az újságoknak, hogy nehéz lehet a királyi család tagjainak túl sok időt együtt tölteni valakivel, aki „leleplező könyvet” készül kiadni róluk. Utalva ezzel Harry herceg hamarosan megjelenő több kötetes memoárjára.

A Daily Mail felelevenítette azt is, hogy pénteken délután, nem sokkal két óra előtt, néhány amerikai újságíró a Sussex-i pár közleményét idézte a Twitteren, mely szerint mindketten Balmoralba utaznak. Ám, mint tudjuk, csak Harry érkezett meg. Ez két okból is fontos, az egyik, hogy megerősíti a korábbi információkat, a másik, hogy a házaspár mérhetetlenül fontosnak tartotta, hogy kiadjon egy közleményt, miközben a királynő haldokolt…

Harry hercegnek egyre rosszabb a kapcsolata a királyi család senior tagjaival. Támadásai, folyamatos interjúi különösen apjának, III. Károly királynak fájnak nagyon. Mégis úgy tűnik, mintha ő lett volna az, aki olajágat nyújtott fiának, amikor első, hivatalos beszédében szeretetét fejezte ki kisebbik fia, Harry és Meghan felé, akik „a tengerentúlon építik az életüket”.

A következő lépés már a herceg és a hercegné döntése lesz. Egyrészt nem tudni, hogy a következő 10 napban Meghan Angliában marad-e, vagy hazarepül a gyermekeihez és csak a temetésre megy vissza Londonba. Gyakran mondják azt, hogy a gyász összehozza a családot, de vajon igaz lesz-e ez a Windsorokra? Nehéz kérdés ez, főleg annak a tudatában, hogy Károly kisebbik fia „mindent kitalálok” memoárjának a megjelenése karácsony tájékára várható. De nem segíti a békülést Meghan viselkedése sem, aki hetente megjelenő podcast adásaiban, rendszeresen arról beszél, hogy milyen „nyomorúságos” sorsa volt a királyi családban. Meghan Markle egyébként hivatalos lett volna Jimmy Fallon népszerű műsorába, amelynek felvételét lemondták a királynő halála után. Érdekesség, hogy akkor soha nem hívták ebbe a műsorba, amikor még csak színésznő volt. De elnapolta a soron következő podcast-epizód megjelenését is.

Harry herceg szomorú

Vajon milyen lesz mostantól Harry és Károly kapcsolata? (fotó: Profimedia)

Miért változott meg Harry gyerekeinek a rangja?

Harry gyermekei születésükkor nem voltak jogosultak a hercegi, hercegnői rangra. Azonban mivel a mindenkori uralkodó férfiági unokái automatikusan megkapják ezt a rangot, így Archie mostantól herceg, Lilibet pedig hercegnő. Ha szeretnék használni ezeket a címeket. Ez csak rajtuk múlik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top