nlc.hu
Sztárok

Harry herceg botrányos önéletrajzi könyve milliókat ért

Harry herceg lábtörlőnek használja a nagymamáját, II. Erzsébet királynőt

Harry herceg 20 millió dollárért adta el a családját és ezzel megalázta a nagymamáját, II. Erzsébet királynőt is. A könyv garantálhatóan siker lesz, de vajon tényleg a herceg döntése volt megírni?

Harry herceg és Meghan Markle azért mondtak le és vonultak vissza, mert a nyilvánosságtól távol akarták felépíteni a családi életüket. Az elmúlt másfél évben azonban sokkal inkább egy másik történet körvonalazódik, amiben már szó sincs arról, hogy a házaspár kerülné a nyilvánosságot, sőt! A botrányosra sikerült Oprah Winfrey interjú óta egyre inkább az kezd körvonalazódni, hogy a házaspár pénzért bármit elad, és most már a korábban olyan barátságos amerikai sajtó is egyre kevésbé megértő Harry és Meghan ámokfutása láttán. Aki hasznot tud húzni belőlük, az megteszi, így érthető, hogy találtak olyan kiadót, ahol megjelenhet Harry önéletrajzi könyve, és a siker reményében busás összeget fizettek a párnak. A DailyMail minderről egy hosszabb cikkben írt, amelynek tömören a lényege: 

  • Harry herceg állítja, hogy nincs szüksége a királynő engedélyére, hogy megírja a könyvét
  • 20 millió dollárt ér a Megxit memoir néven emlegetett írás a Penguin Random House-nak
  • A királyi család támogatói attól tartanak, hogy még több “igazság bomba” és a”szegény én vallomások” nagy botrányt kavarnak majd
  • Harry önéletrajzi könyve ugyan, de valójában felesége, Meghan Markel írja
  • Titokban egy éve készül már a könyv
  • Szellemíróval dolgozik, ami szokatlan húzás bármelyik királyi család tagjától
  • Harry herceg állítja, hogy a pénzt jótékony célra fordítja
Harry és Meghan Markle csak a sérelmeikről mesélnek, és ezt már sokan túlzásnak tartják

Harry és Meghan Markle csak a sérelmeikről mesélnek, és ezt már sokan túlzásnak tartják (Fotó: Getty)

Hogy miről szól majd, azt azért sejteni lehet, és mivel jövőre ünneplik Erzsébet királynő uralkodásának 70. évét, így különösen fájónak nevezte több cikk is, hogy a botrány beárnyékolja majd az ünnepséget. Korábban is szó volt arról, hogy ami a nyilvánosság előtt zajlik, az lényegében egy sértett nő bosszúja, Károly herceg és fia viszonya pedig pénzügyi vita miatt jutott idáig. Harry ugyanis nehezményezte, hogy apja Vilmos hercegnek kedvez, pedig a trónörökös a törvények szerint járt el. 

Harry így fogalmazott: 

“Ezt a könyvet nem hercegként írom, aminek születtem, hanem férfiként, amivé váltam. Sok szerepet öltöttem magamra az elmúlt években, és remélem, hogy a történetemmel – a magasságokkal, mélységekkel, a hibákkal és a tanulságokkal – meg tudom mutatni, hogy mindegy, honnan jövünk, több bennünk a közös, mint gondolnánk.”

A királyi családhoz közelállók szerint Harry-nek sosem volt erőssége elismerni a hibáit, és az elmúlt három évet azzal töltötte, hogy mindenért másokat hibáztatott, csak magát és a feleségét nem tartotta felelősnek a történtekért, hogy ilyen katasztrofálisan alakult a kapcsolata a családjával.  

Harry herceg mindenkit hibáztat a kialakult helyzetért, csak magát és a feleségét nem

Harry herceg mindenkit hibáztat a kialakult helyzetért, csak magát és a feleségét nem (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

“Harry nem kapott pénzt, ezért most megmutatja, hogy tud ő magának szerezni. Ebben ó társra talált, mert Meghan élvezi, hogy fürdőzhet a rivaldafényben és nem kell a királyi család szigorú szabályainak sem megfelelnie. A rangjával járó előnyöket azonban kiélvezi, sok ajtó nyílt meg előtte azért, mert ő a sussex-i hercegné, és végre bosszút tud állni a királyi családon a vélt vagy valós sérelmekért” – írta az egyik napilap, és a hozzászólók többségének lesújtó a véleménye a hercegről: 

“Miféle igazság bomba? Az Oprah interjúban elhangzottak nagyobb részéről kiderült, hogy hazugság volt, nem veszi már komolyan senki ezt a könyvet. Minden rangjától meg kell fosztani, és mostantól hívják csak Mr. Markle-nak!”

“Azonnal vegyék vissza minden titulusukat! Fogadok, hogy az úgy nevezett hollywoodi barátaik is eltávolodnak tőlük, mert ha eladták pénzért a családot, akkor ki lesz a következő?”

Harry herceg lejáratta magát, a könyv már csak az utolsó csepp a pohárban a hozzászólók szerint

Harry herceg lejáratta magát, a könyv már csak az utolsó csepp a pohárban a hozzászólók szerint

Harry 2022 végén megjelenő önéletrajzi írása ellenére is azt tervezi, hogy a kislányát, Lilibetet ugyanott keresztelik majd meg, ahol Archie fiát és eredetileg a királynőt is meg akarták hívni az eseményre. A fentiek fényében a találkozó érdekes ötlet, és ha igaz, akkor csak azt bizonyítja, hogy Harry és Meghan nyilvánosan előadott sérelmei valójában nem is olyan hatalmasak, mint amennyi pénzt érnek. 

“Harry herceg lábtörlőnek használja a királynőt, aki nem mellesleg a nagymamája. Szégyen, hova jutott ez a történet. A szerelem tényleg vak” – összegezte a herceg viselkedését egy olvasó. 

Harry és Meghan, még mindig élvezik a Sussex hercegének járó kiváltságokat, de a kötelességüknek már nem tesznek eleget

Harry és Meghan, még mindig élvezik a Sussex hercegének járó kiváltságokat, de a kötelességüknek már nem tesznek eleget (PhFotó: Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage)

Harry herceg és Meghan Markle már minden elmondott?:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top