nlc.hu
Aktuális

A Hősök Tere Alapítvány ingyenes coachingot biztosít a tanároknak

Jár az ötös! – Ingyenes coachingot biztosít a tanároknak a Hősök Tere Alapítvány

Az utóbbi időszak mentálisan is megtépázta a tanárokat, ebben segítene most az alapítvány kezdeményezése.

Nyilván nem kell bemutatnunk, milyen borzalmas helyzetben vannak a tanárok: tüntetésekkel, sztrájkokkal és polgári engedetlenséggel küzdenek azért, hogy abban a megbecsülésben nevelhessék a jövő generációját, amit megérdemelnek. Rengetegen támogatják őket, a diákoktól a szülőkig, azonban hiába állnak mi mellettük ilyen sokan, azért mégiscsak ők cipelik a helyzet súlyát. Ők azok, akiket kirúgnak az állásaikból, mert megpróbáltak a sarkukra állni, ők kényszerülnek felmondani a lehetetlen szituáció egyetlen megoldásaként, miközben továbbra sem adják fel a hivatásukat, és rendíthetetlenül adják át a tanulóknak az élethez szükséges tudást. Mindez pedig mentálisan nagyon megterhelő lehet.

Ezt ismerte fel a Hősök Tere Alapítvány is, ami a Flow Alapítvánnyal közösen indított kezdeményezést arra, hogy visszahozza azt a motivációt a pedagógusokban, aminek megtartásáért talán napról napra egyre inkább küzdeniük kell. Éppen ezért a két szervezet 5 alkalmas ingyenes coachingot ajánl fel a tanároknak, amin egyénileg vagy csoportosan vehetnek részt. Kiválaszthatják a szabad kapacitással rendelkező coachok közül azt a szakembert, akinek a segítségére igényt tartanak, hogy a folyamat végére választ kapjanak a belső kérdéseikre, és újra megtalálják azt a hajtóerőt, amely a tanári pályára vitte őket.

„9 éve azon vagyunk, hogy a tudásunkkal segítsük a pedagógusok munkáját, hogy egyfelől többet hozhassanak ki a diákjaikból, másfelől megmutatjuk, hogyan merjenek kiállni és tenni másokért. Most úgy érezzük, kevés a szakmai támogatás. Kell, hogy emberileg is adjunk: megbecsülést, elismerést. Ezért indítjuk el ezt az ingyenes programot. Mi ezt adhatjuk, úgyhogy adjuk is. Reméljük másokat is inspirálunk. Tegye meg mindenki azt, amit lehet”

 

 – fogalmazott Orosz Györgyi, a Hősök Tere Alapítvány kuratóriumának elnöke arról, miért hozták létre ezt az ingyenes programot.

„Fontosnak tartjuk, hogy részt vegyünk a kezdeményezésben – a tanárok miatt és az oktatás ügye melletti társadalmi összefogás miatt is. Örülünk, ha érdemben tehetünk valamit a tanárokért. Úgy gondoljuk, szükségük van arra a támogatásra is, amit a coaching nyújthat. Reméljük, elfogadják” – mondta Sütöri Ágnes a Flow Alapítvány ügyvezetője.

A Hősök Tere Alapítvány weboldalán 2022. december 8-tól jelentkezhetnek a pedagógusok az elkötelezett coachokhoz. A kezdeményezés 2023. június 15-ig szól. Az érdeklődők minden további részletet megtalálnak a Hősök Tere Alapítvány oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top