nlc.hu
Aktuális

George Floyd halálában tettestársként vádolt rendőr

Újabb börtönbüntetést kapott a George Floyd halálában tettestársként részt vevő egyik rendőr

Alexander Kueng volt az a rendőr, aki a George Floyd halálát okozó intézkedés során az áldozat hátára térdelt, miközben a perben fő vádlottként elítélt Derek Chauvin a nyakánál fogta le mintegy 9 percen át.

Három és fél év börtönre ítélték azt a volt rendőrt, aki 2020. májusában 3 társával részt vett a George Floyd halálával végződő intézkedésben – írja a hvg.hu.

George Floyd meggyilkolásával vádolt rendőr

(Fotó: Brandon Bell/Getty Images)

Alexander Kueng a pénteki ítélethirdetésen videókapcsolaton keresztül vett részt, és nem élt az utolsó nyilatkozattétel lehetőségével. Az egykori rendőr még októberben bűnösnek vallotta magát emberölésben való bűnrészességben, valamint felbujtásban, amiért cserében ezt a két vádpontot ejtette az ügyész.

A büntetésbe beszámítják a már letöltött napokat, így a férfinak – az amerikai igazságszolgáltatás állami és szövetségi rendszerében alkalmazott különböző kegyelmi eljárásokat is figyelembe véve – 2 és fél évet kell börtönben töltenie. A bíró emellett örök életére eltiltotta a lőfegyver viselésétől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top