nlc.hu
Aktuális

Újra az OMSZ-nél dolgozik Horváth Gyula kirúgott főmeteorológus

Visszahívták az OMSZ-hez az elmaradt tűzijáték után kirúgott főmeteorológust

Menesztése után mégis szükség volt Horváth Gyulára, ezért bő egy hónap után visszatért az Országos Meteorológiai Szolgálathoz.

Idén nyáron nagy felháborodást okozott, hogy Palkovics László technológiai és ipari miniszter kirúgta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét és a szervezet szakmai elnökhelyettesét. A felmentésük augusztus 21-én történt, egy nappal azután, hogy az OMSZ javaslatára elhalasztották az augusztus 20-i tűzijátékot. Sokak szerint Radics Kornéliának és Horváth Gyulának azért kellett távoznia, mert nem olyan volt az időjárás augusztus 20-án, mint amit előre jeleztek.

A Telex most érdekes dolgot vett észre: elnöki főtanácsadóként visszatért az OMSZ-hez Horváth Gyula korábbi elnökhelyettes. Horváth a lapnak elmondta, hogy a menesztése után megkeresték, hogy szükség van rá. Október 1-től – tehát egy bő hónap kihagyás után – dolgozik újra a szervezetnél.

Napkor, 2017. január 11. Horváth Gyula, az OMSZ elnökhelyettese (k) az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) 152 millió forintból felújított napkori idõjárási radarállomásának átadásán 2017. január 11-én

Horváth Gyula, az OMSZ elnökhelyettese (k) az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) 152 millió forintból felújított napkori idõjárási radarállomásának átadásán 2017. január 11-én (Fotó: MTI Fotó: Balázs Attila)

Jelenleg nincs elnöke az OMSZ-nek, mert Hanyecz László elnöki jogkörben eljáró gazdasági elnökhelyettes vezeti a szervezetet. Horváth azonban a nem létező elnök elnöki főtanácsadója. A Telex úgy tudja, lényegében ugyanazt csinálja, mint a menesztése előtt.

Azt nem tudni, hogy Radics Kornélia korábbi elnök esetében is várható-e hasonló fordulat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top