nlc.hu
Aktuális

Luke Skywalker hangján riaszt egy alkalmazás Ukrajnában

Luke Skywalker hangja riaszt veszély esetén Ukrajnában

Mark Hamill a UNITED24 nagyköveteként szerepet vállalt egy adománygyűjtő akcióban.

Luke Skywalker hangja Ukrajna-szerte hallható, ha légiriadó vagy más háborús támadás éri az embereket, és óvóhelyet vagy más biztonságos menedéket kell keresniük az orosz fegyverek elől, az őt alakító Mark Hamill ugyanis üzeneteket rögzített az Air Alert alkalmazás angol verziójához, amelyben ötféle veszélyre figyelmezteti a mobilapp használóit.

A színész ikonikus Star Wars-idézeteket is fűzött a riasztási értesítésekhez, és az alkalmazás értesítései mostantól az Ukrán Fegyveres Erők támogatására szólítanak fel, írja a Népszava.

Mark Hamill

Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images

Arról, hogy Mark Hamill adta a hangját a figyelmeztetésekhez, az U24 adott hírt a Twitteren. Az U24 az UNITED24 rövidítése, ami egy jótékonysági adománygyűjtő szervezetet takar, és aminek a színész a nagykövete is. Az Air Alert-en keresztül felajánlott összes adományból drónokat vásárolnak majd, ezt maga Mark Hamill is megerősítette, egy videóban jelentette be, hogy megkezdte akcióját tíz nagy teljesítményű dán RQ-35 Heidrun felderítő drón megvásárlásához szükséges pénz összegyűjtésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top