nlc.hu
Aktuális

Polt Péter legfőbb ügyész a vagyonbevallása szerint Ausztriában vásárolt lakást

Vagyonnyilatkozat: Polt Péter legfőbb ügyész Ausztriában vásárolt lakást

Január 31-ig kellett leadni a vagyonnyilatkozatokat.

Polt Péter legfőbb ügyész vagyonnyilatkozata is elérhetővé vált. Ebből többek között az derült ki, hogy 2022 májusában vásárolt egy 35 négyzetméteres társasházi lakást nyolc négyzetméteres erkéllyel és egy 2,5 négyzetméteres tárolóval Ausztriában, Bad Kleinkirchheim községben, írja a hvg.hu.

A legfőbb ügyésznek összesen hét ingatlan is van a nevén, ebből kettő a II. kerületben, egy Balatonfüreden, további három vidéken, valamint a tavaly vásárolt karintiai lakás. Viszont úgy tűnik, volt tulajdona, amitől megvált, a 2014-ben vásárolt Opel Mokkája és az 1979-es DOFUR24-es vitorlás kishajója ugyanis már nem szerepel a dokumentumban.

Polt Péter legfőbb ügyész azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén

Polt Péter legfőbb ügyész azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 13-án. (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Nem ő az egyetlen tisztségviselő, aki mostanában Ausztriában vett ingatlant, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egy 30 négyzetméteres lakást vásárolt Bécsben. Állítása szerint egyébként nem szándékozik elhagyni az országot, a lakás csupán befektetés. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top