nlc.hu
Aktuális

Fogkefével ásta ki magát a börtönből két fegyenc

Fogkefével alagutat ásott, majd palacsintázni ment két fegyenc

A rendőrség még az étteremben elkapta őket.
Palacsinta

Két virginiai rab megszökött a börtönből, és egy helyi palacsintázóba indult, miután fogkefével alagutat ásott a cellájuk falán át a szabadba – írta meg a New York Post.

A a 37 éves John Garzát és a 43 éves Arley Nemót a palacsintázóban fogták el, mintegy 11 kilométerre attól a Newport News-i börtöntől, ahonnan órákkal korábban megszöktek – közölte a Newport News-i seriffhivatal.

Garza és Nemo „fogkeféből és fémtárgyból összerakott, kezdetleges eszközökkel” törték fel a cellájuk falát, és jutottak hozzá a falak közötti rögzítetlen betonvasakhoz. Ezután egy betonvas segítségével egy kis lyukat törtek a falon, és átmásztak rajta – nyilatkozta a seriff.

Miután kijutottak a cellájukból, a férfiak átmásztak a börtön kerítésén és elmenekültek. Végül a hamptoni IHOP (vagyis nemzetközi palacsintaház) étteremben kötöttek ki, ahol a rendőrség kedden a kora reggeli órákban letartóztatta őket miután egy másik vendégnek feltűnt, hogy valószínűleg szökött rabok.

Hálámat fejezem ki a Newport News-i rendőrségnek, a Hampton-i rendőrségnek és a James City megyei rendőrségnek a segítségükért, amit a rabok visszaszerzésében nyújtottak” – mondta Gabe Morgan seriff. „Továbbá hálás vagyok azoknak az állampolgároknak, akik megfigyelték Garzát és Némót az IHOP-ban, és értesítették a bűnüldöző szerveket”.

Garzát a próbaidő megsértése, Nemot pedig hitelkártyával elkövetett csalás, hamisítás, lopás és próbaidő megsértése miatt tartották őrizetben. Most ezekhez a szökés miatt további vádak kerülhetnek.

A seriff szerint a rabok az épület „tervezési hibáit” használtak ki a szökéshez. A Newport News-i létesítménygazdálkodási és mérnöki csoport felülvizsgálja a létesítmény biztonságát, és a hivatal szerint gondoskodik az épület megerősítéséről is.

A seriff hivatala belső vizsgálatot is folytat a jövőbeli szökések megelőzése érdekében, valamint büntetőeljárást is indít.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top